Porsiyon Başı
Kalori: 282
Protein: 9 g
Karbonhidrat: 55 g
Yağ: 5 g
Lif: 4 g
Malzemeler:
- 200 gr orta taneli California Calrose pirnci
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 buyuk soğan doğranmış,
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye,
- 250 g kestane mantarı,
- 2 adet dilimlenmiş kırmızı biber,
- 3 adet doğranmış domates,
- 425 ml sebze suyu,
- Doğranmış maydanoz,
Hazırlanışı:
Bir elek icinde pirinci soğuk su altında durulayın sonra suzun. Aleve dayanıklı guvecte yağı ısıtın, soğanı ekleyin, 5 dakika pembeleşene kadar kavurun. Biberiye ve mantarı karıştırın, ardından kısa bir sure kızartın.
Pirinci ekleyin, yağı karıştırın sonra biber, domates ve doğal karabiber ile harmanlayın. Kaynadıktan sonra kapağı sıkıca kapatın. 20-25 dakika pirincler yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz ile servis edin.