Malzemeler (6-7 kişilik)

7 cay bardağı koftelik bulgur(sarı)
2 su bardağı sıcak su(200ml.lik klasik bardak)
2 orta boy patates
1 orta boy soğan
7-8 diş sarmısak
2 tepeli yemek kaşığı salca (Biber, domates karışık)
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 limon suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Bir tutam maydanoz

YAPILIŞI
Bulguru yoğurma kabına alıp uzerine sıcak ama kaynar olmayan su dokup karıştırın. Eğer esmer bulgur kullanacaksanız 1.5 su bardağı su kullanın.
Patatesi kabuklu olarak haşlayıp soyun ve rondoda patates,soğan,sarmısak,1 cay bardağı su ekleyerek pure yapın..Bulgurun icinde ekleyin.




İcine salca ve baharatları ekleyin butunleşene kadar yoğurun. (cok uzun surmuyor)



Kucuk doğranmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurun.


Kucuk kucuk sıkıp servis tabağına alın. Ayran veya cay eşliğinde servis edin.