Merhabalar,
Hayatımda değişikliklere başlamış biri olarak yemek duzenimi de değiştirmeyi planlamıştım. Bu yolda da daha sağlıklı ve az kalorili yiyecekler ile değişik şeyler yapmaya başladım. Bu tarifte benim oğun atlamamak icin yaptığım atıştırmalıklar. Umarım sizler de seversiniz. Malzemesi az hazırlaması keyifli atıştırmalık rulolar 2 porsiyonluk

1 adet kabak
1 adet havuc
100 gr suzme peynir
2 sap maydanoz
2 sap dereotu
Yudum zeytinyağı
Kabağımızı iyice yıkayıp soyma aleti ile kabuklarını soyduktan sonra aynı alet yardımı ile uzunlamasına dilimleyelim.
Aynı işlemi havucumuza da uyguladıktan sonra suzme peynirimizi bir kaseye alıp catal yardımı ile iyice ezelim. 1 tatlı kaşığı kadar peynir suyundan ekleyerek sert goruntusunu yumuşatalım.
Kucuk bir kaseye bir miktar sıvı yağdan koyduktan sonra fırca yardımıyla kabak dilimlerimizin iki tarafınıda zeytinyağı ile yağlayalım. Yağladığımız kabak dilimlerini ızgara tavaya koyup her iki tarafında da ızgara izleri cıkana kadar pişirelim.

Havuc dilimlerimizi de aynı ızgarada 1 dakika kadar tuttuktan sonra rulolarımızı hazırlamaya başlayabiliriz.

Havuclarımız cok ince dilimler halinde olduğu icin 1 dakika onların sotelenmesi icin gayet yeterli bu konuda hic endişeniz olmasın

Ayrıca kabağımızı soyacak ile kesmek yerine bıcak yardımı ile de kesebilirsiniz. Kabaklar ızgara sırasında yumuşayacakları icin sert kalmayacaklar ve kolayca sarılabilecekler.

Kabak dilimin uzerine peynirimizden surdukten sonra havuc dilimlerimizden yerleştirelim. Dereotu ve maydanozun sap kısmı rulo icinde kalacak şekilde yerleştirdikten sonra kabağımızı saralım ve kurdan yardımı ile sabitleyelim.

Afiyet Olsun