Soruda Makyaj Temizleme
Makyaj temizleme; her kadın icin coğu zaman rutin bir işlem… Oysa cilt bakımında oldukca onemli bir yere sahip ve dikkat edilmesi gereken bir dizi de kuralı bulunuyor.

Biz de sizler icin soz konusu altın kuralları uzmanlarından oğrendik. ışte makyaj temizleme hakkında merak edilen 5 soru ve cevapları…
1- Bazı Akşamlar Makyajımı Silmeye Uşeniyorum. Boyle Zamanlarda Sabah Kalktığımda Ne Yapmalıyım?
Akşam yapmanız gereken işlemi sabah yapabilirsiniz. Cildinizi makyaj temizleyicisi bir urun ile temizledikten sonra sabah kullandığınız toniğinizi uygulayabilirsiniz. Ancak tekrar makyaj yapacaksanız, biraz beklemelisiniz. Temizleme işleminden hemen sonra fondoten surerseniz, cildiniz parlar ve fondotenin dayanma suresinde azalma meydana gelebilir.
- Makyaj Temizleyici Urunlerin Cildi Tedavi Edici Bir Etkisi Var Mı?
Her gun cildinizi temizleyerek cildinizin yaşlanma surecini geciktiriyorsunuz. Yani makyaj temizlemek gelecek icin yatırım yapmak demektir. Bazen bu temizleme işlemi sayesinde farkında olmadan cildinizde meydana gelen bakterilerden arınırıyorsunuz, bazen ise tıkanmış gozenekleri boşaltıyorsunuz. Bir şekilde cildinizin yaşlanmasına neden olan sorunları tedavi etmiş oluyorsunuz.
3- Cok Yoğun Bir Goz Makyajı Yapıyorum Ve Makyajı Silerken Zorlanıyorum. Kirpiklerimin Kopacağından Korkuyorum. Ne Yapmam Gerekiyor?
Yoğun goz makyajı yapan kadınlara genellikle gozler icin ozel olarak uretilmiş makyaj temizleyici urunler tavsiye ediliyor. Yalnız goz makyajınızı temizlerken kullandığınız pamuğa cok miktarda urun dokmek yerine birden fazla pamuk kullanmaya ozen gostermeli, pamuğu bir muddet gozunuzun ustunde tuttuktan sonra kirpiklerinizi aşağıdan yukarıya doğru silmeyi denemelisiniz. Boylece kirpiklerinizde herhangi bir kopma işlemi meydana gelmez.
4- Bazen Suya Karşı Dayanıklı Maskara Kullanıyorum Ama Daha Sonra Silmekte Zorluk Cekiyorum. Bunun ıcin Ozel Bir Yontem Var Mı?
Su ve yağ olmak uzere iki bazlı urunleri tercih etmelisiniz. Urunun yağ bazlı kısmı makyajı temizlerken, su bazlı kısmı yumuşatıyor ve kirpiklerin zarar gormesini engelliyor.
5- Sadece Yuz ıcin Olan Makyaj Temizleyici Urunu Gozlerimde De Kulanabilir Miyim?
Tabi ki kullanabilirsiniz. Ancak uygulama sırasında gozunuzu kapalı tuttuğunuza ozen gostermeli ve gozunuzu acmadan once iyice yıkamalısınız. Goz makyajınızın tamamen sildiğinden emin olmak icin de pamukta herhangi bir iz gormeyene kadar silme işlemine devam etmelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en onemli şey aynı pamuğu birkac kez kullanmamak. Uzmanlar makyaj temizlerken surekli temiz pamuk kullanılmasının daha yararlı olduğunu dile getiriyor.