Merhaba guzeller...
Bir coğunuz gibi bende farklı blogları,yorumları takip edip gidip dunyanın parasını kozmetiğe yatıran biriyim. Bunlardan fos cıkan urunler olduğu gibi,gayet başarılı urunleride sizinle paylaşmak istedim.

Ozellikle urunler hakkında yorum yapmak istiyorum,hatırladıkca fiyatlarıda paylaşacağım. Fiyat ve performans acısından bir coğunuzun fikrine ışık tutacağını duşunuyorum.

Aslında o kadar cok urunum var ki,hepsinin fotoğrafını cekip koymaya acıkcası uşeniyorum. Ama sorularınız olursa mumkun mertebe yanıtlayacağım.

Bu arada,resimlerin uzerini tıklayıp goruntuyu buyutebilirsiniz...Hadi başlayalım...:108:

Fondotenlerim :

1) Lancome Teint Idole No:2 Fiyat:120TL
2)Estee Lauder Double Wear Fiyat:90 TL (Ben gecen sene aldım,80TL idi)
3)Lancome Photogenic Lumiesse Fiyat: 110 veya 120 TL no:3

Şunu soylemeliyim; bildiğiniz gibi fondoten makyajın zeminidir.Kullandığınız fondoten ne kadar cildinize uygun,başarılı bir urun ise o kadar guzel bir makyaja ve kusursuz bir cilt gibi gorunmeye sahip olursunuz.

Aksi halde yuzunuzun makyajı kusması,cildinizde sivilceler oluşturması,yuzunuze oturmamış bir makyaj uygulaması olması an meselesidir...

Lancome Teint Idole ile bu sene tanıştım.Bu 3 fondotenin icinden en favorisi diyebilirim.Bir kere cildi puruzsuz gostermesinin yanı sıra icinde hic yağ yok.Yani "oil free" tarzı birkac urunden biri...

Ozellikle akneye eğilimli,yağlı veya karma cilde sahipseniz (kuru ciltlere pek onermem,ama altına surulen iyi bir nemlendiriciyle birlikte cilt tipinize uyabilir) bu urunu kesinlikle oneririm. Yuzunuzde hic fondoten yokmuş hissinin yanı sıra,harika bir kokusu ve cilde verdiği kusursuz bir doku ve goruntu var.SPF 10 iceriyor. Yani urun fazlasıyla hakkını veriyor...

Estee Lauder Double Wear'ı duymayanınız yok herhalde...Bir cok beğeni ve ovgunun aksine benim cok hoşuma gitmeyen bir urundur.

Bir kere;uygulamadan sonra makyaj kek gibi duruyor yuzunuzde.Yani "cakey" bir goruntu oluşuyor. Fondoten "ben buradayım ve bağırıyorum" diyor sanki.Kapatıcılığı cok iyi değil.Evet,kesinlikle bircoğunun dediğinin aksine iyi bir kapatıcılığı yok bu urunun...Aşırı bir kuruma yapıyor.SPF 10 iceriyor.Acıkcası ben bunu başka bir fondotenle karıştırıp kullanıyorum. Bir daha alır mıyım...Hayır,asla!

Ayrıca garip bir koyuluk var her numarasında.Ozellikle kuru ciltliyseniz bu urunden uzak durun...

Bu arada dip not: Onceden Estee Lauder'ın İndividualist diye bir fondotenini kullanmıştım.O urun bundan kat be kat başarılıydı. Double wear mağdurlarına o fondoteni denemelerini oneririm.

Lancome Photogenic; ben bu urunu zaman zaman bu forumda cok bahsetmiş ve onermişimdir. Adı ustunde;Photogenic. Bu 3.şişem yani epeydir severek kullandığım fondoten.
Cildi aydınlık veriyor, cilde doğal bir ışıltı sağlıyor,sağlıklı gostermesiyle biliniyor; ayrıca SPF 15 iceriyor.
Nemlendiriciliği cok yuksek bir urun. Gercekten bu fondotenle fotoğraflarda harika cıkıyorsunuz

Kapatıcılığı fena değil.En azından Double wear'dan daha başarılı olduğunu duşunuyorum.
Yuzde oluşturduğu doku guzel. Fakat fazla yağlı cilde sahipseniz bu urun size pek uymayabilir,cunku yuzde durdukca zamanla parlama yapacaktır.

Bu arada;benim cildim yağlıya donuk karma bir cilt...Yani yanar doner bir cildim var. T bolgem kuru,diğer bolgeler yağlıya eğilimli... Kıyas yapmanız acısından bu detayı vermek iyi olur sanırım.

Son olarak; Photogenic guzel fakat artık 3 şişeden sonra bıktım,artık farklı urunleri denemek istiyorum bu bitince.

Veee diğer urunlere gelelim...