coğu kişi- yakın bir zamana kadar ben de dahil- corrector yani cilt tonu duzenleyicileri ne işe yarar bilmiyordu. sağolsun makyaj uzmanı bir arkadaşımla denk geldik ve baya bir detaylı bana anlattı. bende kacırırmıyım hemen not aldım. geyiği uzatmadan edindiğim bilgileri direk aktarıyorum
.....
alta resim ekledim zaten ne olduğunu cıkaramayanlar icin ama bazen makyaj kitlerinin icinde gorursunuz yeşilli morlu boyle biraz yağlı kıvamlı ne olduğu belirsiz renkler vardır. coğu kişi bilmez birşeye de benzetemediği icin bırakır bir kenarda paletteki tum renkler biter onlar hic dokunulmadan kalır. hah işte onlar aslında can... birer hayat kurtarıcı.. tabiki doğru kullanıldığında.
.....
cunku bunlar aslında kapatıcılardan da once yapılması gerekenleri iceriyor. KUSURLARI YOK EDİYOR. doğru marka ile calışırsanız da sonuc inanılmaz. tabiki kafamıza gore alıp surmuyoruz.
...
oncelikle temiz cildin sorununu belirliyoruz. sivilce mi? morluklar mı? kızarıklık? ya da ciller, guneş lekeleri, hatta yorgunluk??
...
bunları saptadıktan sonra geliyor uygulamaya.. sadece sorunlu bolgeye suruluyor bu zımbırtılar.. her yere boca etmiyoruz.. sonra ustune kapatıcımızı uyguluyoruz ve makyajımızı yapıp bitiriyoruz.
gelelim renklerin ne işe yaradığına;
TURUNCU+ BEJ = goz altını notrler, aydınlık bir gorunum sağlar.
SARI+ GUL KURUSU= cillerin gorunumu yok eder, azaltır.(tum yuze uygulanabiliyor.ustune ten renginde kapatıcı surmek kaydıyla)
YEŞİL= gelelim coğu kişinin sorunu ciltteki kızarıklık ve ten renginde dengesiz dağılım. işte bu baz bu iş icin bicilmiş kaftan.
LEYLAK RENGİ+ LİLA= ciltte cok koyu kahve lekeler varsa( sivilce lekeleri yada guneş lekeleri de olabilir) yada yaşlılık lekeleri icin bu bazı kullanabilirsiniz.
MAVİ= cilt yorgunluğu ve cilde canlı bir gorunum kazandırmak icin( mavi bazı ben hic gormedim arkadaşımın soyediği ama yazayım dedim.)
....
bu corrector'ler makyaj kitlerinin icinde bulunmakla beraber isterseniz ayrıca da alabilirsiniz. umarım işe yarar bir yazı olmuştur.

BUNLARDA CORRECTOR ORNEKLERİ;