Butun bakışlar uzerinizde olacağı icin makyajınız da carpıcı olmalıdır. Bircok gelin bu ozel gun icin gunluk makyajının dışında daha ağır ve kalıcı makyaj ister.
Duğunden geriye kalacak fotoğraflarınızda kendiniz gibi canlı ve asil olmak istiyorsanız; ağır makyaj kurbanı olmayın.
Her gelin ozeldir ve her gelin mukemmeldir. İlk once stresi bırakın ve o gece her halukarda muhteşem goruneceğinize inanın.
- İlk etapta cilt sorunlarınız varsa aylar oncesinden, cildiyeci ile tedavisine başlamalı ve cilt sorunlarınızdan kurtulmalısınız. Işıldayan bir cildin ilk kuralı; temiz bir cilttir.
- Cildinize uygun urunleri duzenli kullanarak, gereken ozeni gostermelisiniz.
- Duğunden 2 ay kadar once daha onceden deneyimlediğiniz makyonuze giderek makyaj provanızı yapabilirsiniz. Cildiniz alerjikse kendi makyaj malzemelerinizi goturmeyi unutmayın! Eğer sonuctan memnun kalmazsanız vakit kaybetmeden farklı bir makyozle kontağa gecin.
- Makyozunuz sağlıklı ve kaliteli urunler kullanan profesyonel biri olmalıdır.
- Makyozunuzu duğun mekÂnı, duğunun tarzı, gelinliğinizin modeli ve rengi, fotoğraf cekilecek yerlerdeki ışıklandırma ve sac modeliniz konularında bilgilendirmelisiniz. Butun bu detaylar makyajınızın renkleri ve tarzını belirleyen başlıca unsurlardır.
- Makyozunuze hayallerinizdeki makyajı ve size yakıştığınız duşunduğunuz tarzı da anlatın; ama bir profesyonel olarak onun tavsiyelerini dikkate alın!
- Uygulanacak renklerde sac ve ten renginizde onemlidir; dikkat!
- Romantik anlarda ozellikle de "EVET" adında goz yaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz; suya dayanıklı maskara ve urunler kullanın.
- Makyajınızda kaş şeklinizde onemlidir. Aylar oncesinden kaşlarınızı toparlatmaya ve şekillendirmeye başlamalısınız.
- Evlilik fotoğraflarınızda capcanlı ve harika gorunmek istiyorsanız elmacık kemiklerinizin ustune her zaman kullandığınızdan daha koyu bir allık kullanın.
- Goz makyajınız ilgi odağı olmanızı sağlar; makyajın en dikkat cekici bolgesidir. Bu bolgeye uygulanacak makyajın cok koyu olmamasına dikkat edin.
- Duğununuzde parlak renkler yerine mat renkler kullanmalısınız; fotoğraflarda pırıl pırıl parlamak istemezsiniz değil mi?
- Mukemmel ve puruzsuz cildin sırrı doğru fondoten secimidir. Boynunuzun renginde, doğru tonda secim yapmalısınız.
- Etkileyici bakışlarla misafirlerinizi buyulemeye ne dersiniz? Upuzun ve gur kirpiklerden bahsediyorum. Tek kullanımlık takma kirpikler işinizi gorebilir. Ama benim onerim yaklaşık 2 ay kadar dayanabilen balayında da hayatınızı kurtaracak ipek kirpikler! Ben denedim; sonuc mukemmel!
- Rujunuzun daha kalıcı olması icin dudak kelemi yardımı ile dudaklarınızı cevreleyin sonrasında rujunuzu surun. Dudaklarınız hem daha dolgun duracak hem de rujunuz daha uzun dayanacaktır.
- Ruj seciminizde kalıcı olanları tercih edin. Ayrıca rujunuzu surmeden once pudralarsanız rujunuzun kalıcılığı artacaktır.
- Zaman zaman makyajınızı tazelemeniz gerekecek; yakın arkadaşınıza makyaj cantanızı emanet edin; icine makyajınızda kullanılan malzemeleri ve parfumunuzu koymayı unutmayın.