selam arkadaşlar. oncelikle size şunu belirtmeliyimki benim saclarım mı tuhaf bilemiyorum mesela herkese yarayan o mucizevi kurlerin hic biri bende işe yaramadı

SAC TİPİM NASILDI: ince telli ve boyalı, oryalle acılmış, cabuk uzamayı sevmeyen, cabuk kırılan, kendi şekli olmayan, fon maşa duzleştiriciden bol bol nasibini almış. bide ustune sac spreyleri falan boca edilmiş en sonunda yolunmuş, kırılmış darılmış bir sactı (bakıyorumda sacım cok haklıymış ne eziyetler etmişim

NELER YAPTIM VE MEMNUN KALDIM :
arkadaşlar şunu belirtiyim ben bakımlara yeni başladım 1,5-2 aya yakın oldu ama inanın etkisini cok gordum cok fazla birşey yapmama rağmen
-oncelikle sacımı kestirdim

-tatilde oldugum icin fon maşa, duzleştirici, sprey falan hic kullanmadım
-sonra hemen bunun akabinde tatile gidecegim ve denize bol bol girip her gun duş alacagım icin şampuanımdaki kimyasalları azaltmak mantığıyla cam terebentin koydum. valla goz kararı koydum gayette sulu oldu ama bi zararıda olmadı ( gecen senede kullanmıştım ve o zaman hicbir faydasını gorememiştim)
-sadece haftada bir badem ve susam yağını karıştırıp kafama surup strecleyip en az bir saat beklettim (saclarım boyadan oturu kuru oldugu icin ve denizde extra kurutacağı icin nemlenmesini sağlamak istedim) (bazen aklıma gelirse bu karışıma zeytinyağda koydum)
-banyodan sonra sacımı bide tararken yıpratmamak icin sarıkızın boyalı saclar icin fon suyunu kullandım ( ben her gun duş aldığım icin her gun kullandım) boylelikle saclarım cok kolay tarandı .
-ve bazı gunler denize giderken, bazı gunlerde evde oylesine oturuken ozetle aklıma geldikce

arkadaşlar yaptıklarım sadece bu kadar ve saclarım o kadar canlı o kadar sağlıklı ki. ve benim uzamıyo dediğim saclarıma herkes daha yeni kestirdin ne kadar cabuk uzadılar diyo..inanın bu cumleleri hayatta en son benim saclarım duyacak zannederdim.
GELELİM BENİM SACLARIMA HAYRI DOKUNMAYAN KURLERE :
- sarımsaklı şampuan
-sinamekili kur (ama ben sadece 5 kez uygulamıştım)
-ve gecen sene istikrarsız bir şekilde yapmaya calıştıgım lavanta kuru ( ama gene yapmayı duşunuyorum acıkcası zaten lavanta cok faydalı bide duzenli deniyim

PEKİ NELER YAPMAYI DENEYECEĞİM VE NELERE DEVAM EDECEĞİM
- Cam terebentnli şampuanı surekli kullanmıcam..cunku bir sure sonra saclarımda alışkanlık yapıp işlevini yitirmesini istemiyorum..hatta elseve arginine direnc aldım onu ve serumunu kullanıcam bayramdan sonra
- kesinlikle badem ve susam yagı karışımıma her hafta devam edicam. sadece arada bir hafta falan dinlenmeye bırakmayı duşunuyorum bazen
-birde bir blogda okuduğum sac bakım kurunude tatilden tam olarak dondukten sonra ayda bir uyguluycam..şoyle bir kur sac kremi, sac maskesi ve durulanmayan sac kremini karıştırıp sac diplerimiz haric kulak hizasından suruyoruz. ve bekletiyoruz. bekletirken sacımıza fon tutuyoruz yada sıcak havlu sarıyoruz
- sac acıcı fon sularına devam..benm sarıkız bitmek uzere sanırım gliss alıcam her yerde var cok rahat bulunuyo
-tabiki balsamımı aldıgım serumları falan bir koşede değil sacımda bekletmeyi duşunuyorum

arkadaşlar sadece bunları yaptım ama inanın saclarım cok canlandı..sanırım en etkili şey sacımı kestirmek oldu. daha sonra nem kazandırmaya calıştım. umarım sizde kendi sacınıza uygun bakımları bulabilirsiniz. yeni bir şeyler deneyip memnun kalırsam paylaşıcam arkadaşlar. şimdilik bu kdar