Zeytinyağlı sarımsak
• 1-2 baş sarımsak (topuz gibi oluyor ya ondan işte)
• saf zeytinyağı (orta boy kavanozunun yarısı kadar)
• 1 fincan sut
• tarif: Sarımsakları guzelce soyup havana kokuyoruz.rahat ezilmesi icin tuz ilave etmenizi tavsiye ederim.sarımsakları guzelce eziyoruz.1 fincan sutu cezveye koyup ezilmiş sarımsakları icine ilave ediyoruz.kaynamaya bırakıyoruz.
Taşmaya başladığında cezveyi ocaktan indirin .sutun icindeki sarımsakları suzgecten gercirip sutu atıyoruz.bizim işimiz sarımsakla

suzulmuş sarımsakları cam kavanozumuzun icine koyup uzerine zeytinyağı ekledik mi sac kurumuz hazırdır.
4 gun bekledikten sonra yağı sac dibine ucuna nereye isterseniz uygulayın.
Tavsiyem 1 fincan zeytinyağını cezvede ılıtıp saca uygularsanız daha iyi sonuc alırsınız.yağlanmış saclara bide strect sarıp ustune havluya sardık mı bu iş tamam.bekletebildiğiniz kadar bekletin.bi sakınca yok bana gore .
Koku olur mu diye sakın korkmayın.saca surduğunuzde beklerken olabilir ama yıkadığınızda kokudan eser kalmayacak.tecrubeyle sabittir.

Karanfilli su
• 1 avuc karanfil
• 1 su bardağı su
• hazırlanışı:1 avuc karanfil havanda toz haline gelinceye kadar dovulur.1 su bardığı kadar su kaynatılıp icine dovulmuş karanfil atılır ve soğumaya bırakılır.2 gun sonra sacınızın diplerine gun icerisinde uygulayabileceğiniz bakım kurunuz hazır.

Muskat+karanfil+zeytinyağı
• 6 tane muskat(aktarlarda hindistan cevizi olarakda satılıyor.)kilosu 120 tl dedi ama 5 tl lik alsanız yeterli
• 1 avuc karanfil
• saf zeytinyağı

muskat ve karanfili havanda toz haline gelinceye kadar dovun.karışımı cam kavanoza dokup uzerine orta boy kavanozun yarısına gelecek kadar zeytinyağını dokup 3 gun bekletmek icin guneş goren bir yere koyun.

Saca uygulamak icin 1 fincan yağ karışımını cezvede ılıklaştırın.once sac diplerine sonra sac uclarına uygulayın.sacı strecleyip ustune havlu sarıp beklemeye başlayın 

bu karışımı cok beğendim. Saclarım sarı boyalı ve yanmış vaziyette.kestirdim ama sacım hala sorunlu. şu an saclarım parlak ve yumuşak.

Ayrıca sinameki+bemiks+badem yağı kurunu 1 kere yaptım.kokusundan uzun sure kurtulamadığım icin cesaret edemiyorum. şu anda bemiksi ilac olarak alıyorum.sinameki ve zeytinyağı olarak kullanıcam

sitede tum başlıkları okudum ve kendime uygun olanları secip hazırladım ve bakım olaylarına giriştim.emek verip paylaşan arkadaşlara cok teşekkurler.bu siteye bayılıyorum 

herkese sağlıklı uzun ve gur saclara sahip olmasını dilerim…