Merhaba arkadaşlar oncelikkle toniğin amacını ne işe yaradığını iyi bilmemiz gerek. tonik bir temizleyici değildir. kirli bir zemini supurmeden silerseniz nasıl kiri sadece bi yerden başka bir yere taşımış olursanız kirli bir cildi tonikle temizlemeye kalkarsanızda aynı şeyi yapmış olursunuz. toniğin amacı temizlediğimiz yani boşalttığımız gozenekerlerin tekrar dolmaması icin sıkılaştırmak ve cildin ph dengesini korumak. sabun ve her turlu temizleyici hatta su bile cildimizin ph dengesini duşurur. bunun icin mutlaka tonik kullanmamız gerek. şimdi onereceğim toniği ozellikle yazın cok seveceksiniz.
saf gul suyu. markası cok onemli sadece gul urunleri ureten bir marka var pahalı biraz ama onu oneririm ya da sadece bitkisel urunler ureten markalarınkini kullanabilirsiniz. ben pamuk kullanmayı sevmiyorum o yuzden fıs fıslı şişelere koyup dolapta muhafaza ediyorum ihtiyac duydukca iki fıs fıs..
***ilk tercihim ise saf gul suyunu buz kalıplarına guzelce koyup dondurmak. yuzunuzu temizledikten sonra butun yuz ve boyun bolgesine dondurduğunuz gulsulu buz kalıbıyla masaj yapın eriyip bitene kadar. gozenekeriniz sıkılaşacak ve cok daha diri bir cildiniz olacak.

bunun aynısnı papatya suyuylada yapabilirsiniz. ama ben papatya suyunu bolca kaynatıyorum cok daha buyuk bir fıs fısa koyuyorum gene buz dolabında saklıyorum ve ozellikle yazın ayaklarıma ve tum vucuduma uyguluyorum. yorgunluğu alıyor, cilde parlaklık ve sağlıklı bir gorunum veriyor.