evet arkadaşlar uzun bir suredir duşunuyordum hatta ağlamak bile istiyordum surekli cildimde kızarıklıklarla gezerdim ve birgun okulda sıradayken bir cocuk gordum surekli guluyor hayata kusmemiş benim gibi ve yuzune baktığımda sağ sol yanak ve cene kısmı tamamen sivilcelerle kaplı birde kendime baktım yuzumde bir kac tane sivilce izi var diye hayata kusmuş tamamen bağını kopartmış birini gordum neden bu kadar kafama taktığımı hic bilmiyordum aradan biraz zaman gecti onceden kayısı sabunu felan kullanmıştım iyi gelmişti ama cevremdeki insanlara bakıyorum bende sivilce yokken onların yuzu sivilce kaplıydı ve hic birşeyde kullanmıyordu sadece boş su ile yıkayıp bırakıyorlardı bende denedim ne zararı olur ki sonra hic kafama takmadım sadece yuzumu gunde 3 defa ılık su ile sabah oğle 4 gibi bide gece yatmadan once 1 hafta bole gecirdim aynalara bakmadan hic kafama takmadım eskisi gibi piskolojim duzelmişti surekli guluyordum gezdim sadece haftada 2 defa kil maskesi yapardım oda surekli calıştığım icin yuzum hep tozun kirin icinde ne kadar yıkasanda gozeneklerde birikip tıkanıyordu aradan 1 hafta gecti sivicle izlerim pembeleşmiş yavaş yavaş azalmıştı birde eskiye baktım gitmediğim aktar kullanamdığım lif sabun tonik maske yağ krem aksine aslında sivilce izlerim pembeleşmişken iyice koyulaştırmış ve gecmesini engellemiş evet arkadaşlar 6 yıldır sivilce ve izleriyle uğraşan biri olarak size tavsiyem şu asla ama asla kafaya takmayın benim piskolojik sorun haline getirdim her bulduğumu yuzume surdum actığım konulardanda anlarsınız aslında okuduğum bir yerde anladım ki yuzumuzu kendi haline bırakıcaz belkide bu kadar şey kullanmasaydım yuzum daha guzel olucaktı cok pişmanım verdiğim paralara giden zamanıma şimdi yuzumu sadece boş su ile yıkıyorum ve haftada 1 veya 2 defa kil maskesi kullanıyorum sizde zamana bırakın belirli bir yaştan sonra gecicek surekli kafaya takarsanız benim gibi takıntı haline gelir elbette guzel ve bakımlı olucaksınız ama herşeyi dozunda yapmak lazımmış bunuda yeni yeni anlıyorum