ramazan yemekleri, iftar menusu, iftarda ne pişirsem, karışık dolma hakkında tum bilgiler


işte iftar icin yine bir birinden leziz yemekler sevgili meleklerim

İftar menusu

şehriyeli tavuk corbası
karışık etli taze dolma
ucgen borek (milfoylu)
ekmek kadayıfı

Karışık Etli Dolma




Malzemeler

yarım kilo yağlı kıyma
2 su bardağı pirinc
5 tane dolmalık kabak
5 tane dolmalık patlıcan
5 tane dolmalık biber
biraz yaprak
1 buyuk kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salcası 2 yemek kaşığı biber salcası
tuz, karabiber ve limon


Yapılışı
oncelikle sebzelerimizi oyacak yardımıyla oyalım ve yıkıyalım
sonra yıkadığımız pirincimize etimizi doğranmış domateslerimizi soğanlarımızı sarımsağı salca yağ ve baharatları ekleyerek karıştılarım daha sonra bu karışımı sebzelerimizin icinde dolduralım ağızlarını domatesle kapatalım
yapraklarımızı ince ince saralım ve tencereye dizelim uzerini gececek kadar su koyalım ocağa alalım suyunu cekmeye yakın icine limon veya limon tuzu ekleyelim 10 dakka daha piştikten sonra ocaktan alalım ılık şekilde servis yapalım

Afiyet Olsun



Ucgen Borek ( milfoylu)






Malzemeler


1 paket milfoy hamuru
beyaz peynir
isteğe gore maydanoz
1 tane yumurta sarısı
corekotu veya susam
Yapılışı

milfoy hamurlarımızı alıyoruz kare şeklinde elimizle biraz inceltiyoruz daha sonra ortasına beyaz peynir koyup ucgen şeklinde uclarını birleştiriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz uzerine yumurta sarısı suruyoru ve corek otu veya susamla susluyoruz
orta ısıda fırınımıza atıyoruz uzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ılık servis ediyoruzz

Afiyet Olsun