

malzemeler
6 adet kucuk boy patlıcan (buyuk ise ikiye bolebilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salca
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr cekilmiş et
Hazırlanışı
Patlıcanları cizgili soyup, yarım saat yağ cekmemesi icin tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile cektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmuddet daha kavurun ve biberleri, kup kup doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Uzerine bir cay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın icine bastırarak ic malzemesine yer acın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların uzerine kalan 1 adet domatesi eşit buyuklukte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salcayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dokun. Kıymalar cıkmasın diye uzerine dokmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına surerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı surede tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..


