tavuk yemekleri iftar yemekleri iftara ne pişirsem
iftar menusu, iftar yemekleri, iftarda ne pişirsem, cumatresi menusu hakkında bilgiler


menulere devam melekler işte cumartesi gunu iftar menumuz şoyle

İftar Menusu Cumartesi


kofteli corba
fırında sebzeli tavuk
milfoylu borek
cacık
şekerpare


Kofteli Corba





Malzemeler

1 adet soğan
2 yemek kaşığı salca
2 yemek kaşığı margarin
1 litre sıcak su
Yarım su bardağı erişte

Terbiyesi icin
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Koftesi icin:
150 gr cekilmiş et (kıyma)
2 yemek kaşığı koftelik bulgur
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

İlk olarak kofte malzemelerini (un haric) guzelce yoğurup top top kofteleri yapıyoruz ve 1 kaşık unu bir tabağın icine koyarak hazırladığınız kofteleri uzerine alın. Boylece koftelerin dış yuzeyleri una bulansın. Diğer taraftan;
Tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. 2 yemek kaşığı salca ekleyin ve 1 litre kaynar su ilave edin. Daha sonra kofteleri ilave edin. Kofteler 5-10 dakika kadar piştikten sonra icine erişte ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatın. Diğer tarafta corbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun icin un, yoğurt ve yumurtayı guzelce cırpın ve corbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin. 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.

Servis etmeden once tereyağlı naneli yağ kızdırarak corbanın uzerinde gezdirin. Afiyet olsun…

Not: Corbanın kesmemesi icin tuzunu sonradan ilave edin.


Fırında Sebzeli Tavuk





1 butun tavuk goğsu
2 adet soğan
4 patates
2 domates
4 sivri biber
4 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun ve ince dilimler kesin. Soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve fırın kabının zeminine doşeyin. Uzerine patates dilimlerini serpiştirin. Kalan soğanları da piyazlık doğrayın.

Sarımsakları ice olarak kıyın ve patateslerin uzerine serpiştirin. Tavuk etlerini ve yeşil biberleri ince doğrayın. Doğramış olduğunuz tavuk etlerini ve biberleri fırın kabıma dizin. Domatesleri rendeleyip tavukların uzerine serpiştirin.

Zeytinyağını domateslerin uzerinde gezdirin. Uzerine bir parmak olacak şekilde sıcak su ilave edip onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 yada 40 dakika pişirin.


Milfoylu Borek





4 adet milfoy hamuru
1 adet soğan
1 corba kaşığı sıvıyağ
10 adet mantar
2 adet biber
1 adet yumurta sarısı
1 cay kaşığı karabiber
Tuz

Piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Kucuk doğranmış mantarları soğana ekleyin, kavurmaya devam edin. Kucuk doğranmış biber, tuz ve karabiberi ekleyin, iki-uc dakika daha pişirin. Kucuk fırın kaplarına eşit miktarda mantarlı harcı paylaştırın. Kapların uzerine milfoy hamurlarını koyun. Yanlarını kaba yapıştırın. Uzerine yumurta sarısı surun. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şekerpare





Malzemeler

2 adet yumurta
2 cay bardağı pudra şekeri
2 cay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un(ortalama 4 su bardağı)

Ortasına batırmak icin fındık veya fıstık

Şurup:

3 su bardağı şeker,3-3,5 su bardağı su,1/4 limon suyu

Hazırlanışı

Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, uzerine aldığı kadar un ilave ederek cok sert olmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan kucuk parcalar kopartıp yuvarlayarak hafifce bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın uzerlerine fındık veya fıstık batırın.
Onceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.(fırın derecenizi kendi fırınınıza gore ayarlayın).

Şekerpareleri fırından cıkarıp ilk sıcaklığı gidince uzerine soğuk şerbet dokun(biri sıcak biri soğuk olacak).

Şurup icin 3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın. Şurup hafif kıvamlanınca uzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın.

Not: şekerpareleri onceden pişirdiyseniz uzerine sıcak şurup dokun