sahur menuleri sahur menusu
sahur menusu, menuleri, ne pişirsem, cumartesi menusu hakkında bilgiler




sahur menusu cumartesiyle devam ediyoruz melekler


Menudekiler

Zeytinli Poğaca

Kaşarlı Omlet

Domates, Salatalık Tabağı



Zeytinli Poğaca





1 su bardağı soğuk sut
1 su bardağı ılık sut
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
1 su bardağı cekirdeği cıkartılmış zeytin
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta


Ilık sutun icine yaş mayayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin. Cukurca bir kaba bu karışımı aktarın. Uzerine soğuk sutu, toz şekeri, sıvı yağı, tuzu ekleyin ve karıştırın. Uzerine azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve un eklemeye devam edin. Hamur kıvamını tutturunca kabın uzerine bir bez orterek yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan buyuk boy ceviz buyukluğunde parcalar kopartın. Kopartıdığınız parcaları tezgahta yuvarlak olacak şekilde acın. Zeytin tanelerini arasına serpiştirerek rulo halinde sarın ve avuc icinizde tekrardan yuvarlak hale getirin. Hazırladığınız poğaca hamurlarını margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurtayı bir kapta cırpın ve fırca yardımıyla poğacaların uzerine surun. Poğacaları onceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.


Kaşarlı Omlet






1 adet cırpılmış yumurta
Yarım kibrit kutusu buyukluğunde rendelenmiş veya ince doğranmış kaşar peyniri
fındık buyukluğunde tereyağı
tuz

Yapılışı:

Tavanınızın tabanını tereyağı ile yağlayın.Guzelce cırptığınız yumrtanızı kızgın tavanızın icine dokun ve tavayı hafifce sağ sola hareket ettirerek yumurtanızın yuvarlak şekilde tavanızın tabanına yayılmasını sağlayın (tavanız buyukse tavanın yuzeyinin tamamını kapatması icin uğraşmayın). Kaşar peynirini yumurtanızın tam ortasına koyun. Yumurta tamamen pistikten sonra kenarları sırasıyla kasar peynirini ortecek şekilde kapatın ve kare şekli oluşturun.