sahur yemekleri, menusu, menuleri, pazar menusu hakkında genel bilgiler
ve işte son sahur menumuzle sizleleyiz melekler umarım hepsini denersiniz

sahur menusu pazar
ballı muzlu krep
patates salatası
soğuş domates ve salatalık
Ballı Muzlu Krep


Malzemeler :
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 veya 3 su bardağı un
2,5 su bardağı sut
1 fiske, tutam tuz
Bal
Yapılışı
İlk once geniş bir kapta 5 yumurtayı mikserde hızlı bir şekilde cırpın. Sonra unu, şekeri, tuz ve sutu ekleyerek karıştırın.
Daha sonra yanmaz, yağışmaz teflon bir tavada kepce yardımı ile bu karışımdan alarak tavaya eşit bir şekilde hızlı dondurerek dağıtın. Ust kısmı piştikce goz goz olacakve ciğ hamur goruntusu kaybolacaktır. Kaybolduğu an hemen ters cevirerek arka tarafını pişirin. Dikkat edin cok yanmasın nerdeyse beyaz renge yakın bir renk olsun. Teker teker bu karışımı yaptıktan sonra her krep parcasına cok az margarin ile yağlayın. Hafif cok değil. Butun hepsini bitirdikten sonra icine belirli miktarda bal ve dilimlenmiş muz parcaları koyarak rulo şeklinde sarın. İster boyle servis yapın, ister krepleri dilimleyerek servis yapın.
PATATES SALATASI


1 kg. patates
3/4 su bardağı etsuyu
3/4 kahve fincanı sirke
yarım kahve fincanı zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı toz hardal
2 corba kaşığı ince kıyılmış soğan
tuz
Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, sıcakken soyun, doğrayın. Başka bir kapta tuz, hardal ve sirkeyi karıştırın ve kaynar et suyunu karıştırıp, zeytinyağı ve soğanla birlikte patatesi ilave edip iyice karıştırarark servis yapın.
SOĞUŞ DOMATES VE SALATALIK


MALZEMESİ: 6 kişilik
6 salatalık (ayıklanmış)
6 orta boy domates
1/4 bardak sirke
1/4 bardak zeytinyağı
Tuz
Maydonoz
Zeytin
HAZIRLANIŞI:
Ayıklanmış salatalığı enlemesine 2-3 mm kalınlığında doğrayın. Domatesi yıkayıp, onu da salatalık gibi enlemesine doğrayın. Geniş bir salata tabağına ortaya salatalık, kenarlarına da domatesleri dizin. Sirke ve zeytinyağını birbirine karıştırıp, salatanın uzerinden gecirin. Tuzu serpip, maydanoz ve zeytin ile susleyin.