tatlı ekşi soslu karides ananas soslu karides
500 g karides , 100 g taze zencefil , 2 adet taze soğan , 8 adet haşlanmış kestane , 2 yumurtanın beyazı , 2 tatlı kaşığı sherry , 25 g mısır nişastası , tuz. Tatlı , Ekşi Sos: 100 ml ananas suyu , 50 ml sirke , 55 ml ketcap , 25 g toz şeker

Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız karışıma ekleyin. Tuzladıktan sonra ceviz buyukluğunde toplar haline getirin Galeta ununa bulayıp, Azura'da kızgın yağda kızartın. İyice suzuldukten sonra servis yapın. Tatlı-Ekşi Sos: Tum malzemeyi bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.