4 kivi , 2 muz , 1 yumurta , 4 corba kaşığı mısır unu , 600 ml sıvı yağ.
Karamel icin: , 100 g toz şeker , 3 corba kaşığı susam yağı , 1 corba kaşığı susam. Servis icin: , limon dilimleri , krema
Kivileri soyun ve dorde bolun. Muzları soyun, ikiye boldukten sonra her bir parcayı tekrar uzunluğuna ikiye bolun. Yumurtayı bir kasede cırpın. Mısır ununu ilave edin ve yeteri kadar su ekleyerek boza kıvamında bir hamur yapın. İntegral tencerenin altını harlı ateşe koyun, yağı ilave edin, iyice kızınca altını cok az kısın. Her meyve parcasını karışıma bulayın ve kızgın yağda 2 - 3 dakika kızartın. Kızarmış meyveleri suzulmeleri ve soğumaları biraz bekletin. Karamel icin şeker ve susam yağını kucuk bir kaba koyarak kısık ateşte 5 dakika ısıtın. 3 corba kaşığı su ilave edin ve 2 dakika daha karıştırın. Susamları ve kızarmış meyveleri ekleyin ve her biri karamele bulanana kadar yavaş yavaş karıştırın. Bu
Limon dilimleri ve kremayla sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Karamelli Muz ve Kivi Kızartması
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Karamelli Muz ve Kivi Kızartması