Malzemeler
1 cay bardağı sut
1 yumurta
1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu
kuru kayısı ve kuru uzum


HazırlanışıYumurta, sut ve unu hic putur kalmayacak şekilde mikser yada cırpma teli ile iyice cırpın. Teflon tavaya cok az sıvı yağ surup ısıtın. Bir kepce hazırladığınız hamurdan dokup tavanın tum dibine yayın.Alt tarafı pişerken siz ust kısmına kayısıları kesip ağız, kuru uzumlerle goz yapın. Alt tarafı iyice pişince cevirin. İkinci yuzude bir dakika kadar pişirip alın. Cocuğunuz bunu elleri ile tutup kendi yiyebilir.
Alternatif: Uzerine kayısı ve uzumleri koymadan iki yuzude pişirip yarısına taze kaşar koyup ikinci yarıyı uzerine kapatın. Tavada peynir eriyene dek tutup tabağa aktarın. Dilimlere bolup yine elleri ile yemesi icin cocuğunuza verebilirsiniz.