ekşi elma tatlısı elma tatlısı fırında elme firinda tatlisi
Malzemeler
2 orta boy elma
1 yemek kaşığı akcaagac şurubu
1 yemek kaşığı oğutulmuş ceviz
yarım cay kaşığı tarcın


Elma Tatlısının Yapılışı
Elmaları rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın Başka su ilave etmeye gerek yok Elmalar kendi saldıkları elma suyu icinde pişiyorlar Tarcın ilave edin ve kucuk bir fırın kabında 180 derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin Fırından cıkarınca icine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın



Not: Bebeğiniz 10 aydan kucuk ve henuz ciğnemeyi bilmiyorsa, tencerede pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur Cevizleri mutlaka bir oğutucude cekerek un haline getirin

İsterseniz ekşi elma yerine tatlı elma kullanabilirsiniz ve tencerede de pişirebilirsiniz
Elma tatlısını tatlandırmak icin ben akcaağac şurubu kullandım Bunun yerine pekmez yada bebeğiniz bir yaşından buyukse ballada tatlandırabilirsiniz Balı elmalar soğuduktan sonra ilave edin...Afiyet olsun


alıntıdır