COCUK VE SPOR
Spor her yaşta yapılması gereken onemli bir unsurdur. Amator ve ya profesyonel olarak yapılması fark etmez onemli olan doğru bicimde yapmaktır.
Spor cocukların hem fizyolojik hem psikolojik anlamda oldukca iyi gelişmesine yardımcı olan en onemli aktivitedir. Cocuğun kendi vucut yapısını tanımasına yardımcı olacağı gibi kendisine guvenmesini sağlayacak,grup calışmasını oğrenecek ve bir birey olduğunun farkına varıp sorumluluklar almasını sağlayacaktır.
Peki ya sizin cocuğunuz? Şuanda bir spor branşına yonlendirdiniz mi? Ya da kolayca yapılabilecek egzersizleri yapıyor mu?
Cevabınız evet ise doğru yerde doğru antrenorle mi calışıyor sorusuna kolaylıkla yanıt verebiliyor olmanız gerek. Cunku antrenor cocuğunuzun spora bakış acısını olumlu ya da olumsuz yonde etkileyecek olan en onemli kişidir.Dikkat etmek ve bilincli davranmak gerekir.
Cevabınız hayır ise kendimden ornek vereyim..
7 yaşımdan beri karate branşına buyuk bir ilgim vardı aileme ısrar etmeme rağmen onaylamadılar. Sebebi Uzakdoğu sporu olmasıydı yanılmıyorsam.
Baktılar olmuyor 2001 yılında ısrarlarıma dayanamayıp kabul ettiler.
Sonra ne mi oldu?
Kendime guvenmeye başladım,yığınla insanın ve 5 hakemin karşısına gecip yarışma cesareti elde ettim .
Grup calışmasını,sorumluluk almayı,mucadele etmeyi,başarısızlıklarımdan ders cıkarmam gerektiğini oğrendim.
2003 yılında milli takıma secildim.daha 16-17 yaşlarımda Turkiye’nin bircok ilini ve yurtdışını gorme fırsatım oldu.
Universiteye direkt giriş yaptım.Aileme yuk olmadan alın terimin karşılığı olan millilik bursuyla okuma fırsatı buldum.
Şimdi hem son sınıftayım hem yuzme-tenis antrenorluğu yapabiliyorum.
Aslında kısaca anlatmak gerekirse spor sayesinde kendimi buldum,emeğin,ailenin ve sabrın ne olduğunu oğrendim..
Cok gec olmadan cocuklarınızı spora yonlendirmeye calışın ki sizinde gurur duyabileceğiniz başarılı ya da başarısız hic fark etmez ama en azından sağlıklı,kendine guvenen,sorumluluk sahibi,kotu alışkanlıklardan uzak duran evlatlarınız olsun.
Saygılar..
Antrenor…
(Doğru yonlendirme adına bilgi almak isterseniz sorularınızı cevaplayabilirim.)
Tum Annelerin Dikkatine...Cocuk ve Spor
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tum Annelerin Dikkatine...Cocuk ve Spor