MALZEMESİ750 gr. kuzu ciğeri
200 gr. (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
Pul kırmızı biber
Sumak
5 adet orta boy kuru soğan
2 demet maydanoz
Kekik
1,5 su bardağı aycicek yağı
TARİF
Ciğerin ince zarını cıkartıp, iri kupler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve suzulmesi icin delikli suzgece koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra bir suzgece alın ve fazla unu silkeleyin. Cok kızgın aycicek yağının icine atıp, tavayı birkac kere sallayın.
Ciğerlerin sulanmasını onlemek icin cok kuvvetli ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Delikli kepce ile bir kaba cıkarın. Ustune toz kırmızı biber, kekik ve doğranmış maydanoz serpin. Cok ince piyaz şeklinde kesilmiş soğanı tuzla ovup sudan gecirin, suyunu sıkın. Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın.
Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)