patates alman
Malzemeler
4 iri patates
Tuz Karabiber
150 gr Fume edilmiş ciğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)
2 C.K. zeytinyağı
1 Orta boy Kuru Soğan
1 diş sarmısak
2 olgun domates
½ demet Maydanoz
1 limon kabuğu rende
Yapılışı
Haşlama suyuna tuz ve bir parca limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız. Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve cok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş cekirdekleri cıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz.
10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın uzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz .
Tencere ateşten alınmadan once maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz. Bir karıştırılıp servis tabağına alınır. Sıcak servis edilir.
Jambonlu Patates (Alman)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Jambonlu Patates (Alman)