Malzemeler
800 ml Tavuk velutesi
400 ml Tavuk suyu
4 Adet Yumurta sarısı
50 gram Mantar bolunmuş
50 gram Margarin
200 ml Ciğ krema
1 Cay kaşığı tuz ve karabiber
1 Adet limon (suyu)
Yapılışı
BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. )
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’u kalıncaya kadar, dibini tutmamasıicin bir spatula ile surekli karıştırarak, suyunu cektirin. Suzgecten suzun. Sosa once margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.
Alman Sosu
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●36 Görüntüleme