Malzemeler
8 adet tavuk baget (veya bir butun tavuk 8 parcaya bolunur)
1 cay kaşığı karabiber
2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salcası
3 yemek kaşığı margarin
200 gr. mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardağı beyaz şarap
2 diş sarmısak (dovulmuş)
Yapılışı
Oncelikle 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir. Ortadan 2’ye bolunen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur. Delikli bir suzgec yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ suzdurulur. Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp, 2-3 dakika kızartılır. İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip, 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir. İcine salca, kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Ote yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup, eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur. Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir, şarap da uzerine ilave edilir. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Kabuklu midyelerden kabuğu acılmayan varsa onlar cıkarılır. Sonra da bu midyeli harc tavuk yemeğinin icine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yanında patates puresi ile servis yapılır
Hamburg Tavuğu
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Hamburg Tavuğu