pişmiş turşu soğuk turşu kuru biber turşusu sovuk tursu
Malzemeler
2 orta boy
patlıcan,
1/2 kg. yeşil biber,
2 su bardağı kuru
sumak ekşisi (dovulmemiş),
3-4 diş
sarımsak,
Tuz ve
nane,
Yeteri kadar su.

Yapilis Tarifi
Patlıcanlar tepesinden dorde bolunerek kup şeklinde doğranır ve 5 dakika suda bekletilir. Ayrı bir kaba yeşil biberler doğranır. Diğer tarafta bir tencerede 1 veya 1.5 litre su kaynatılarak icine biberler ve suyu suzulmuş patlıcanlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve piştikten sonra suyu bir suzgecte suzulur. Ayrı bir kap icerisine kuru taneli sumak ekşisi ılık suda 5 dakika bekletilir, ekşisinin iyi cıkması icin biraz ovulur, suyu ayrı bir kaba suzulur. Pişmiş olan patlıcan ve biber karışımı derince bir kaba konur uzerine, suzulmuş ekşili su ilave edilir. Sarımsaklar soyulduktan sonra az tuz katılarak iyice dovulur ve bu karışıma eklenir. Turşunun tane tane olması istenirse kaşıkla karıştırılır, ozleşmesi istenirse elle biraz ovularak karıştırılır. Servis icin tabağa alındığında uzeri kuru nane ile suslenir ve soğuk olarak servise sunulur