alman turşusu alman turşusu nasıl yapılır tipi turşu tarifi tipi turşu salatalık
MALZEMELER -1-2 kg turşuluk salatalık
-1 demet dereotu
-1 kaşık tane karabiber
-1-2 adet kuru soğan
-Tuz
-Toz şeker
-Sirke
YAPILIŞI

Salatalıkları yıkayıp en fazla 1 litrelik konserve kavanozlarına doldurun.
Uzerine 1 kaşık kadar piyazlık doğranmış soğan, bir kac dal dereotu,7-8 tane kararbiber, 1 cay bardağı kadar sirke, 1 yemek kaşığı tuz,2 tatlı kaşığı şeker ve aldığı kadar su ekleyip kapaklarını kapatın.
Kavanozları uzerine cıkacak kadar su ile doldurduğunuz bir kazanda ocağa koyun.Kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra ocağı sondurup soğumasını bekleyip kavanozları sudan cıkarın.