hamilelikte pancar
Malzemeler
1 kg kucuk korpe
pancar
3 diş sarmısak
1 su bardağı
sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 corba kaşığı
tuz


Yapilis Tarifi

Pancarların yeşil yapraklarını kesin.Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, ceşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.Pancar koklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su icinde haşlayın.
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan cıkarıp kabuklarını cok ince olarak doğrayın. Pancarların buyukluğune gore dorde veya altıya bolun ve kavanoza yerleştirin.
Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz icinde iyice dovun.
Pancarları haşladığınız suyun icine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
Oda sıcaklığında 2 gun beklettkten sonra kullanbilirsiniz.