nişanlımda evlilik korkusu var
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- nişanlımda evlilik korkusu var
-
20-09-2022, 05:10:32Doktor hanım merhaba.. Nişanlımda evlilik korkusu var. BEni cok sevdiğini biliyorum ama bi turlu evliliğe yanaşmıyor... Sen olmazsan olurum diyor... Biz etle tırnak gibiyiz diyor ama evlenemiyoruz bi turlu.. biz farklı şehrlerde yaşıyoruz.. aile yapılarmzda farklı ama biz bu engelleri bile aştık ailelermz cok iyi anlaşıyor... Sizce onu nasıl evliliğe ikna edeblrm? Benim tahminime gore nişanlımın bu problemi psikolojik tabi bunu bi uzman bileblrde bu benm sadece duşuncem.. Onlarda hep koyden evlenilirmiş,dışarıdan kız alıp vermezlermiş.. nişanlımı yıllar once kucuk yaşta koyden bir kızla nişanlamşlar,onların koyunde boyle şeyler doğalmış... sonra nişanlm unv. okuduktan sonra değişmiş. Nişanlandığı koylusuyle evlenmekten vazgecmş nişanı bozmuş ve aileler birbrne girmş.. tam o sıralar biz tanışmıştık.. ben nişanlımın yaşadığı şehrde universite okumuştum. 5 yıldır beraberiz.. benden 7 yaş buyuk nişanlım. bana cok duşkun ama iş evliliğe gelince kalıyor... nişanlandık.. sırf bana sahip cıkmak icin nişanlandı hani isteyen olmasın kafam rahat etsn diye.. duğune konusu acılınca geriliyor... 31 yaşına geldi hala evlenmekten kacıyor. sebebini soruyorum şakaya vurup guluyor... cok ciddi şeklde sorduğumda, uzak memleketten olduğum icin korkuyormuş halbuki kendisi memur tayinci ve tayini hic bi zaman kendi memleketine ve eşinn memleketine tayin vermiyorlar asıl bunu dert yapması gereken benim.. Koyumden cocukluğumdan kopamıyorum diyor her defasında.. koyde beni dışladılar,koyde bi bağım yok diyor.. surekli koy,, koy,,,, Yollarımızı ayıralım dediğimde de olmaz olamaz diyor... Ben sensz olamam biz ayrılamayız diyor.... Anılar icimi cok yakıyor diyor.. cok caresizim meltem hanım.. Bi psikatriste gidelim diyorum yanaşmıyor.. Szce bizim problemimiz psikolojik mi? oyleyse ne yapıp yapıp psikatriste goturmeye ikna edicem... ama psikatrste gitsek de tedaviyi bekleyecek vaktim yok artık ailem cok sıkıldı,babam nişanı bozmak uzere... tedavi gerekirse uzun mu surer... ?? Yada ben kendim konuşarak onu ikna edeblrmym.. Bu arada bazen cok soyluyor evlenmeyi cok istyorum diyor. Ama cok istediği halde yapamıyor.. uzakta olduğumuz icin zor geliyormuş gozune... bi de bana "beni ikna etmeye calş,birilerinn desteğine ihtyacım var" diyor... Kendiside ne yapmaya calştğnı bilmiyor yani... şu an benmde psikolojim cok kotu hayata cok umutsuz bakıyorum. Butun arkadaşlarım evlendi ben kac yıldır onu bekliyorum.. Paylaşılmış guzel gunler aklımdan hic cıkmıyor... Cevap verrsenz cok sevinicem.. meltem hanım şimdiden teşekkurler