şizofreni
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●11 Görüntüleme
-
20-09-2022, 04:58:05meltem abla merhaba. ben ize daha onceden de yazmıştım bi erkek arkadaşım vardı bana şizofreni tehlikesi olduğunu halusinasyonlar gorduğunu bu yuzden ayrılmamız gerektiğini soylemişti. ben onun yanında oldum bu konuşmalarımızdan sonra. fakat bir gun bana hastalığım kesinleşti ben kimsenin hayatını mahfedemem bu vebale giremem ne senin ne cocuklarımın hayatını mahfetmeye hakkım yok diyerek beni terketti. ustelik ona ulaşmamam icin de telefondan ve sosyal paylaşım sitelerinden beni engelledi. ben bu duruma cok uzuluyorum ben onu cok seviyorum bırakmak istemiyordum fakat kendisi onun yanında olmamı bile istemedi beni terketti. bu olayın ustunden 1-2 hafta gecti erkek arkadaşımın ablası beni aradı. neden ayrıldınız cok buyuk bi sorun mu var tarzında seyler soyledi. ben anladımki erkek arkadaşım bu hastalıktan ablasına ailesine falan bahsetmemiş. ben de once soylemeyecektim fakat vicdan olarak ailesinin bunubilmesi gerektiğini, bu hastalıkla erkek arkadaşım tek basına bas edemez ben yanında olamıyorum ailesi durumu bilsin onlar yardımcı olsun duşuncesiyle herşeyi ablasına anlattım. kendisi cok şaşırdı bana " bu hastalık bitek sana karşımı oluyo, kendsi arkadaşlarıyla buluşuyo geziyo ustelik yaz boyu biyerde calıştı, bizim ailemizde boyle bişey yok kardeşim biraz fazla zeki umursamaz rahat buyumuştur ama ben boyle bişey olmadığını duşunuyorum, gene de araştıracağım gercekten boyle bişey varmı yokmu oğreneceim" dedi. benim kafam cok karışık doktor abla.şizofren bi insan biyerde calışabilir mi yani ben bana karşı bi dengesiz hareketini gormedim. evet kendi umursamazdır rahattır ama bu onun karakteri. son zamanlarda cok yorulduğunu soyluyordu bildiğim bi tek bu. bir de bu hastalık icin raporu falan mı olması gerek, şizofren teşhisi konulduğu zman rapor mu verilir hemen? yada aklıma su da geliyor ki, belki doktoru şizofren olabilirsin demiştir erkek arkadaşım da kendini icine kapatmış, kesin ben hastayım diyerek herşeyden vazgecmiş olabilr. cunku kendisi psikolojik danışmanlık ve rehberlik okuyo. bu konuda baya bilgili. araştırıp kendi kendine teşhis koymuş olabilir mi hani kendi kafasında buyutebilir mi bu tanıyı? şizofreni bska hastalıklarla karıştırılabilirmi bilemiyorum. ablasına soylemem doğru mu, ben ablasına anlatarak doğru bişey mi yaptım. işin icinden cıkamıyorum ne olursunuz bana yardım edin.