SOSYAL FOBİ/SOSYAL ANKSİYETE' NİN BELİRTİRLERİ:
*Fizyolojik Belirtiler
Yuz kızarması
Terleme
Kalp carpıntısı
Nefes kesilmesi
Nefes darlığı
Titreme
*Zihinsel belirtiler
Gucsuzum.
Yetersizim.
Cirkinim.
Beğenilmiyorum.
Sevilmeye layık değilim.
Mukemmel olmalıyım.
Asla hata yapmamalıyım.
Kaygılı olduğumu belli etmemeliyim.
Cok rahat davranmalıyım.
Kusursuz gorunmeliyim.
Herkesin beğenisini kazanmalıyım.
*Davranışsal belirtiler
Korkulan ortama girmeme.
Goz temasından kacınma.
İlgisiz şeyler duşunme.
Hayallere dalma.
Konuyu değiştirme.
Alkol kullanma.
Eğer sizde de bu belirtiler varsa, siz de bu hastalıkla başbaşa kalmışsınız demektir.
Bu Konu altında Sosyal fobiyle ilgili yaşadıklarınızı, herkesin işine yarayacak olduğunu du-
şunduğunuz bilgileri paylaşabilirsiniz.
ve ben Kendimin Sosyal Fobik olduğunu yeni farkettim yani dışardan cok telkin aldım ama Kabul etmem yeni yeni

peki bunun icin neler yapıyorsun derseniz, hoş ilk olarak aşırı utangac olduğumu kabul ediyorum, kendimin farkına varıyorum, yaşamdaki davranışlarımı Dışardan bir Goz ile kendimi Gozlemliyorum
toplum icinde rahat gibi davranmama karşın icimden o topluluktan bir an once kimseyle muhatap olmadan birebir, kacmaya calıştığımı farkettim..yeni farkettiklerim yada farkında hep olduğum ama Cozum bulmak icin yeni yeni Kabulllenişlerim bunlar diyebilirim)
ve OKUyorum ve araştırıyorum...şuan "Utangaclığın ve Sosyal Fobinin Ustesinden gelme Adım Adım Rehber...Ronald M. Rapee"nin kitabını e kitap şeklinde okuyorum(isteyene link atabilirim tabi) en guzeli eline alıp okumak ve onemli bulduğun cumlelerin altını cizerek daha sağlıklı okumak tabi ...surekli kitap alacak imkanlarım yok o yuzden bende net uzerinde gezinirken e kitap olarak gorduğum bu kitabı pdf olarak okuyorum