Malzemeler
500 gr kucuk soğan
750 gr havuc
50 gr margarin
Tuz ve karabiber
Toz şeker
1/2 demet maydanoz
2 demet taze soğan
Yemeğin Tarifi
Soğanları soyun ve havucları temizleyin. Soğanları yağda cevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havucları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın. Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin. Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının uzerlerine cizik atın, havucların uzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyın ve uzerine koyup karıştırın. Havuc soteyi her turlu et yemeği ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
