Erikli Dolma

Malzemeler

250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salcası
2 su bardağı pirinc
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi

Dolmalık sebzelerin iclerini cıkarın. Yaprakları hafifce haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Cıkarılmış sebze iclerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, cekirdeklerini cıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze icleri, yağ, salca, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin icine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Uzerlerine ve cevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları once hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun!