MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1 adet havuc
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
kızartmak icin ay cicek yağı
2 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı domates salcası
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Ay cicek yağında onlu arkalı kızartın. Bir tencerede 2 corba kaşığı margarini eritin. Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın icine atin renkleri donene kadar soteleyin. Kup kup doğranmış havuc, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. Ateşte 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hic su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin. İcine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını acın ve hazırladığınız icle doldurun. 1 kaşık salcayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dokun. Uzerine aluminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya gore sarımsaklı yoğurt veya kasar peyniri rendesi ile servis yapın.
bahcıvan sandalı
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- bahcıvan sandalı