MALZEMELER
4 adet haşlanmış patates
1 adet haşlanmış havuc
1 kase yoğurt
1 kaşık mayonez
1 tatlı kaşığı domates salcası
4 diş sarımsak
tuz,
2 cay kaşığı nane,
1 cay kaşığı dovulmuş pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesler ile havuc sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt,
mayonez ve tuzla dovulmuş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havucların uzerine dokulur, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın icine sıvıyağ ve salca konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın uzerine şekilli olarak kaşıkla dokulur. Maydanozla suslenip hemen servis yapılır.