taze fasulye kavurması fasulye kavurma kavurması yumurtalı taze yumurtalı
MALZEMELER
1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuc
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra suzgece alın. Suyu suzulunce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp suzun.
Tereyağını tencerede eritip kup şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Havuc ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin. Karışımı bir sure kavurun ve domatesler suyunu cekince yumurtaları ilave edip karıştırın.
Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu cekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
fasulye kavurma
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- fasulye kavurma