Kurutulmuş Patlıcan ve İc Patlıcan Kavurması


Gecen yaz Osmancık'ta anneannemi patlıcan kuruturken resimlemiştim. Sofralarımızda beğenerek yediğimiz kuru patlıcan dolması'nın ana malzemesi... Oncelikle patlıcanların kurutulması icin en iyi zaman Temmuz - Ağustos ayları; ve en uygun mekan Osmancık gibi nemsiz - kavurucu bir sıcağı olan bir yer... İstanbul'da nem olduğu icin pek başarılı bir sonuc alınamayabilir. Patlıcanlar alacalı soyulur, boyutuna gore 2 veya 3 parcaya ayrılır ve icleri oyulur. Oyulan patlıcanlar cuvaldızla yorgan ipine dizilir, guneş goren bir yere asılır.
Oyle 1 - 2 kg patlıcanla olmaz... El değdi mi bir kere, 1 - 2 cuval halledilir. Onca patlıcanın icinden cıkanları değerlendirmeyi ihmal etmezler. Eğer denerseniz kurutacağınız patlıcanların icini, olmazsa dolma yapacağınız patlıcanların icini değerlendirebileceğiniz bir tarif:
İc Patlıcan Kavurması


Malzemeler
Patlıcan ici Kuru soğan Domates Sivri biber Sarımsak Tuz Yapılışı Oyduğunuz patlıcanların iclerini bir kaba alın.



