

Arkadaşlar!
Aranızda kabak mucver sevmeyen var mı????!!!
Yok mu?
Peki kızartmayı ağır bulan ya da tercih etmeyen var mı?
Var…
O zaman bunu deneyin derim ben. Kek gibi oluyor, tadı cok guzel, aynı yağda kızarmış mucver tadında ama daha hafif. Tarif sevgili sadık okuyucum Ayda’dan. Ayda’nın muhteşem tarif yazma potansiyeline hayran olduğumu belirtmeliyim. Aydacım, cok teşekkur ederim bu guzel tarif icin.
Malzemeler:
3 - 4 adet orta boy kabak 3 - 4 adet yeşil soğan 3 yumurta 1/2 demet maydanoz 1 + 1/4 su bardagi un 1/2 su bardagi sıvıyağ (aycicek) Tuz Karabiber 1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi 1 paket kabartma tozu Uzerine serpmek icin:
Corekotu Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun. İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin. Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp uzerini duzeltin. Uzerine corekotu serpiştirdikten sonra onceden ısıttığınız 180 dereceli fırında uzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.



