Şehir dışından gelecek olan anne - babam ve kız kardeşim icin yaptığım hazırlıklar...
Konserve Mısırlı Pilav
Sabah erkek kardeşime yaptığım pizzadan artan mısırları bu şekilde değerlendirmiş oldum. Geri kalanını da limon suyu yerine nar ekşisi kullanarak değişiklik yaptığım salatada kullandım.
Malzemeler
1 olcu pirinc 1,5 olcu su 1/3 olcu konserve mısır Yapılışı
Pilavı daha onceden yapmış olduğum sebzeli pilav mantığıyla yaptım. Pilavın suyunu ekleyip cektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştırdım.
Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak
Uzun zamandır aklımda olan bu yemek icin tarif ararken rastladım ve onu denedim. Kabak adedim farklı olduğu ve annem beşamel sosu cok sevmediği icin biraz değiştirdim. Yaptığım şekliyle yazıyorum. (Tuz miktarını peynire gore ayarlayın)
Malzemeler
5 adet kabak 1/2 su bardağı kadar beyaz peynir Dereotu Uzeri icin kaşar peyniri ve pul biber Beşamel Sos İcin
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un 1/2 su bardağı sut Yapılışı Oncelikle kabakları soyun. Her kabağın uzerinden yassı bir şekilde keserek kabakları sandal haline getirin. Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla iclerini oyun. Hazırladığınız kabakları 15 dk. kadar kaynar suda haşlayın ve suzdurun. Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın. Sonra kabakların icini bu karışımla doldurun. Beşamel sos icin bir tavada tereyağını eritin. Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sutu ekleyin. Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz. Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların uzerine dokun. Uzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirin, afiyet olsun. (Kabağın icinden oyulanlarla mucver, uzerinden kapak olarak kesilen kısmı da oyulan kabaklarla haşlayıp salatada kullanmaktı niyetim. Ancak o kadar yorgundum ki, hicbir şekilde değerlendiremedim. Sizlere fikir olabilir.)