firinda besamal soslu sebze yemegi
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- firinda besamal soslu sebze yemegi
-
17-09-2019, 06:25:32Kayıtlı Üye2 buyuk soğan 1 diş sarımsak yarım bardak zeytinyağı 4 orta boy domates, soyulup doğranmış 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adacayı) 2 buyuk patlıcan 4 buyuk kabak 3 dolmalık kırmızı biber 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı sut 1 su bardağı krema 3 buyuk yumurta 2 bardak parmesan peyniri (veya cerkez peyniri gibi sert bir peynir) Tarifin Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını uzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının ustten ve alttan ucuncu sıralarına koyup 230C'de 20 dakika kozleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip kozlemeye devam edin.) Sebzeler kozlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tum suyu cekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Sebzelerinizi bu arada fırından cıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin uzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım) Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sutu ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin ucte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Fırını 200C'ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Uzerlerine cok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların uzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun uzerine beşamel sosun ucte ikisini yayın. Beşamel sosun uzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu uzerlerine dokun ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun uzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan once 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. not: 1. Eğer daha kucuk bir kabın icinde yapacaksanız izleyeceğiniz sıra 1/2 patlıcan + 1/2 domates sosu + 1/3 beşamel sosu + 1/2 kabak + 1/2 biber, malzemeleriniz bitene kadar bu sırayla devam edeceksiniz.