Tuz tuketimi artıyor. Cok tuz tuketmenin tansiyonu yukselttiği, kilo almayı kolaylaştırdığı ve genel olarak sağlığa zararlı olduğu biliniyor.
Tuz tuketiminin kalp krizi ile doğrudan bir ilişkisi yok fakat tuzu azaltmanın kalp krizi gecirme ve kalp hastalığından olme riskini de azaltacağını gosteren bazı bulgular var.
Duşuk sodyumlu beslenme (uzun sureli uygulanabildiği takdirde) yalnız kalp krizini değil, beyin krizi (felc, inme) olasılığını da azaltabiliyor. Hipertansiyon sorununuz, kalp krizi riskiniz, felc gecirme ihtimaliniz olmasa bile benim tavsiyem tuzu her halukarda mumkun olduğu kadar az tuketmenizdir.
Hatta tuz ve sodyumdan zengin yiyeceklerden (konserve gıdalar, turşular, mandıra urunu besinler, sucuk, pastırma ve sosisler, hazır soslar, ketcap, mayonez, hazır corbalar) uzak durmanızdır. Kısacası tuzu azaltmak hayatı uzatmak ve sağlık sorunlarından uzak durmak demektir.
Fazla tuzlu yemek kalp krizine sebep olur mu?
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Fazla tuzlu yemek kalp krizine sebep olur mu?