

MALZEMELER:
- 1 ufak boy karnabahar
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş light kaşar (100 gr)
- Bir tutam doğranmış maydanoz
- Ceyrek su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabaharı ufak cicekler haline getirip, buharda pişirin. Ufak ufak parcalara ayrılacak gibi kesin. Geniş bir kaseye, karnabaharları, unu, sarımsağı, yumurtaları, rendelenmiş peyniri, baharatları ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın. Kıvamı cok koyu ise, sıcak su ekleyerek, biraz inceltebilirsiniz.
Orta ateş uzerine koyacağınız bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. Tava iyice kızınca, karışımdan birer kaşık koyarak. Biraz kahverengileşinceye kadar pişirip, arkasını cevirin. Karnabaharın boyuna gore değişse de, ortalama 24 adet karnabaha mucveri elde edebilirsiniz.