Et yemeyenler icin cok guzel bir tarif




Malzemeler,

1 adet kabak

2 adet havuc

1 adet patlıcan

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 diş sarımsak

1 kÂse yoğurt

2 adet lavaş ekmeği

Sosu icin,

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 cay kaşığı kekik

1 diş sarımsak

Damak tadınıza gore tuz

Hazırlanışı,

Havuc, patlıcan ve kabağın kabuklarını soyun.

Orta kalınlıkta şeritlerde halinde doğrayın.

Sebze dilimlerini yağlayın.

Fırının ızgarasına sebzeleri dizin.

Onceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Sosunu hazırlamak icin ezilmiş sarımsak, tuz, zeytinyağı ve kekiği karıştırın.

Pişen sebzeleri fırından cıkarıp derin bir kaba alın.

Uzerine kekikli sosu ekleyip harmanlayın.

Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.

KÂsede yoğurt ve sarımsağı karıştırın.

Lavaş ekmeklerini tavada ya da fırında ısıtın.

İcine ızgara sebzeleri yerleştirin.

Uzerine 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt surun.

Rulo şeklinde katlayın.

Kalan yoğurdu uzerine surun.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.