Şanslısın! Bir sabah uyandığında Son Sigaram diyenlerden biri sen olacaksın...
Siz uyurken bilincaltınızı programlayacak cok ozel bir CD desteğinde 9 gunde bu iş acısız olacak!
Sigara icmene neden olan şu uc bağımlılıktan kurtulup ozgurluğune tekrar kavuşabilirsin!
Vucudun bitmek bilmeyen nikotin ihtiyacını karşılama isteği,
Sigara icmezsem mutlu olamayacağım inancı,
Bu zevkin yerine başka bir şey bulamama korkusu.
OKUYUCU YORUMLARI :
Merhaba Adil Bey
Sigarayı bıraktım

Deneyimlerimi paylastıgım bir yazı yazmıstım. Onu da gondermek isterim.
Tekrar cook teşekkurler Adil bey.
Saygılarımla
M. Sedat Sevinc
23 Aralık 2009 Carşamba
Bugun O kitabı aldım. Aslında bu kitabı bir kitapcının camında afişte gormuştum. Bu tarihten 1 hafta kadar once. Kız arkadaşımı yan taraftaki fotokopiciden cıkmasını beklerken. O sırada kitapcı kapalıydı. Acık olsa bile cok iyi hatırlıyorum girip sormazdım. Fiyatını duşundum her şeyden once cunku bu aralar biraz kemerimi sıkmam gerekiyordu. Sonra bunu duşunurken kitap onemini yitirdi gitti. 2 Aralık 2009 da 23 yaşımı doldurduğumda kendime ve cevreme vermek istediğim buyuk bir hediyeydi bu oysaki. Bu yılda olmamıştı. Uzerinden uc hafta gecmişti. Ve 1997 Hazirandan beridir ben buna bağımlıydım. Hal şoyle ki hayatımdaki her şeyden eskiydi benim icin. İlk dostlarımla tanıştığım donemlerdi ve benim 23 senelik omrumun yarısından bile daha fazlaydı. 13 sene sigarayla dolmak uzere. Cok uzucu
Bunlar surekli kafamda donen şeylerdi. Ve artık iciyor olmaktan da utanıyordum. Sıralayabileceğim o kadar cok olumsuz şeyi var ki benim icin. İnsan ilişkilerime kadar her şeyime etkili. Yine aynı fotokopiciye tamda bugun bir iş icin gitmiştik ben kapıda her zaman ki gibi keyifli keyifsiz sigaramı iciyordum. Bu sefer kitapcı acıktı. Ve kitapcıda calışan elemanlar kapıda sigara iciyorlar yan yanayız. Sonra iclerinden bir bayan sesi bana iyi akşamlar merhaba dedi. İlk once cıkaramadım ve sonra kız arkadaşımın arkadaşı olduğunu anımsadım. Birkac muhabbetten sonra afişteki kitabı sordum. Ne kadar bu? Bana fiyatını soylediğinde şok oldum cunku gercekten ucuzdu benim icin, başka bir değişle 2 gunluk sigara paramdı. Kendisinin de okuduğunu, icinde birde CDsi olduğunu anlattı. Kız arkadaşımın yan tarafta işi bittiğinde kitabı almak icin kitapcıya gectik ve Arkadaşımız Fatma bize o kitabı sattı. Allah razı olsun ondan, eğer tanıdık birisi olmasaydı bu kitabı sorgulamazdım
Kitabı okumak icin cok heyecanlıydım ve bir saat sonra otobusum kalkıyordu. Sevgilimle ayrılmıştık ama kitabım onda kaldı!!!. Aynı anda birbirimizi arıyorduk ikimizde fark etmiştik. Sonra birbirimize koşarak kitap gercek sahibini bulduJ artık okuyabilirdim

Eve geldiğimde hemen okumaya başladım ve sanırım artık kitabı yarılamıştım yorgunluktan gozlerim kapanırken. CD yi koydum sesten once korktum. Cunku ilk defa boyle bir şey yapıyordum ve normal konuşma sesinin ardından aniden gelen fısıltı şeklinde işte boyle sozu ilk seferlerde cok irkilmeme neden oldu. Ama alışmak zor değil

Kitabı sanırım 3 gunde bitirdim. Ama ilk bolumu 6 gun kadar dinledim 23 Aralık ile 29 Aralık arasında. Ara ara kitabı tekrar actım ve bazı bolumlerini tekrar okudum. Bu surecte kitaptan kimseye bahsetmemeye karar verdim işe yarayıncaya kadar ama tutamadım kendimiJ yakın cevreme anlattım.
2. bolume gectiğimde tarih 29 Aralıktı. Benim sigarayı bırakmak icin 1 ila 3 hafta arasında bir gun belirlemem gerekiyordu. Aynı derecede sigara icmeme rağmen kendimi buna hazır hissediyordum. Daha fazla bekleyecek halimde yoktu ve kararımı verdim 3 gun sonra evet uc hafta değil uc gun sonra 1 Ocakta, 31 Aralık gecesinde artık bırakıyordumJ acele ediyordum galiba ama evet buna hazırdım.
Can dostum Bengimle son sigaramı icmiştim. Yılbaşını sevgilisiyle gecirmek uzere Antalyaya gitmişti ve 30 Aralık carşamba onunla ictiğim son sigaramdıJ
31 ARALIK 2009-1 OCAK 2010
Yılbaşı her zaman guzeldir zaten. Yeni bir yıla yepyeni girmek istemek ise başka bir şey.
O gun sabahında bir paket sigaramı almıştım. Artık yılbaşını kutluyorduk sevgilim arkadaşım saat gece 00:00 olduğunda 10 saniyeden geri sayım. Koca sokak dolusu yuzlerce insan ile aynı şeyi paylaşmak muhteşemdi!... J
Geri sayım biterken ozellikle yaktığım sigaramı yere atıp bir guzel ciğnedimJ (Amman zabıta falan gormesin, zaten son sigaram) artık 1 Ocak olmuştu evet benim sabah kalktığımda sigara icmemeği umduğum gun. J Herkesi evine dağıttıktan sonra İsmail dostum ile eve aracımla donuyorduk. Yarım saatlik Yol boyunca kalan 4 sigaranın 2sini icmiştim. Ama ilginc bir şey vardı. Canım cok cekmiyor ve cok keyif almıyordum. Farkındaydım, son paketim bitsin istediğim icin bunu yapıyordum. Eve donduğumde saat 1 civarıydı. Başka bir yerde kalmayı istememiştim cunku sabah kalktığımda sigara icen birileriyle karşılaşmam cok muhtemeldi en iyisi evimde kalmalıydım. Once banyoya girdim ve son iki sigaramdan birisinin uzerine tekrar son sigaram yazarak ve onu sona saklayarak ikisini de yarısına kadar ictim. Klozete attım acıyarak!..evet cok ilgincti icemiyordum.
Duş alırken suyun beni tamamen temizlediğini hayal ettim. Ve dışarıdan gelen tum tehlikelere karşı beni koruduğunu. Yatağıma uzandığımda ucuncu bolumu dinlemeye hazırdım dinledim uyumak uzereyken bitti ve uyudum .
Sabah kalktığımda;
Sigara isteyerek kalkmadım ilk defa. Neyin ters gittiğini duşunurken bu aklıma geldi. Sigara istemediğim. Bunu duşunurken sigara istedim. Ama daha onceki sigarayı bırakma denemelerimde Paket alıp almama arasında kararsız kalırdım. Ve sonunda gider alırdım olumsuz duşunce kazanırdı. Bu sefer fark ettim ki alıp almama diye iki seceneğim yok. İcimden gelerek tek secenek var sigara paketi almak diye bir şey yok J cok ilginc!
İlk gun biraz huzursuzdum elbet. Hic ciddi bir iş yapmadım. Ve onume ne geldiyse bir guzel mideye indirdim. Bunun ilk birkac gun boyle olacağını bildiğim icin cok yemeği hic dert etmedim. Ayrıca 100 kilo olsam bile sigarayla omur surmekten bin kat daha iyidir. Daha once sigara icerken 93 kiloydum. İcmeme rağmen şimdi olsam ne yazar. 20 kilo daha eksiğim neden olsa Komik filmler izleyerek gecirdim gunu şanslıydım bugun Cuma idi tatilde ve geride iki gun daha tatilim vardıJ ilk uc gun sabrettikten sonra artık sigarayı bırakacağımı duşunuyordum. Ve şansımdan buna imkanım da vardı
2. gun kalktığımda sigara istemiyordum. Ara ara krizler yokladı ama daha onceki denemelerimde karşılaştığım ağır şeyler değil. Mucadele etmesi keyifli sayılabilecek krizler. Hani bir tarafınız tatlı tatlı kaşınır ya. Hem guzeldir hem sinir eder. Oyle bir şey. Bugun farklılık olarak kendimi sıvıya verdim. İcmediğim şey kalmadı. Su soda Cay kola ne varsa ictim. 48 saat dolduğunda bunyemde neler olacağını cok merak ediyordum. Kendimi kendimin deneği yapmıştım. KeyifliydiJ bugun cumartesi idi ve şımarıklık edip kursuma gitmedim Ama dışarı cıktım sevgilimle buluştum ve ilk 30 saat olmasına şaşırdığımdan bahsettimJ
3. gun Bugun pazardı ve kalkar kalkmaz su krizine girmiştim. Delirmiş gibi su iciyordum. Gun boyunca kac şişe su tukettiğimin haddi hesabı yoktu. Farklı bir şey olarak tekrar kursum vardı ama bugun ilk defa sigara icmeyen bir insan olarak o kursu deneyimleyecektim. Hic konsantre bozukluğum olmadı. Gayet keyifliydim ve tenefuslerde su almak icin kantine kadar gittim. Dışarıya cıkmadım. Cunku artık sigara icmiyordumJ
4.gun pazartesi iş başı yapmak gerekiyorduJ okula ilk defa sigara icmeyen bir insan olarak gidecektim. Farklıydı. Arabayı sigara icmeden kullandım. Okula ulaştığımda sigara yakmadım odama gittim ve hemen oradakilere sigarayı bıraktığımı ilan ettim. Biraz elim titriyordu sigara canım cekiyordu ama gecici hemen geciyor. Ama nede olsa 6 senedir bu okulda sigara iciyorum, ilk defa bugun değilJ..okulda hic sigara icmeden evime donduğume inanmıyorum Harika bir duygu.
5.gun Salı tekrar okuldayım. Bugun kendimi aşıp sigara icenlerle dışarıya cıkıp saatlerce muhabbet edebiliyorum. Canım cok ilginc şekilde istemiyor artık. Arzu ablaya bir şey anlatırken sigara iciyor gibi elimi dudaklarıma goturdum ve fark ettim ki bu hareket beş gun icerisinde bana ne kadar yabancılaşmış. Cok garipsedim. Artık boyle bir hareket yok hayatımda cok mutluyum. J Dostlarımda sigarayı bırakacaklar en cok istediğim ise Bengi ile KorayJ
Bu satırları bugun yani beşinci gunumde yazdım saat şuan 23:47, 120 saat olmasına sadece 2 saat 15 dakika varJ yani tam tamına beş gun.100 saat kutlamasını da yaptık bugun sevgilimle kucuk captaJ Benim gibi biri icin mucizevi bir şey. Henuz kitabı aldığım Fatma ya bıraktığımı soylemedim en kısa zamanda haber vermeliyim. Ama kitaptan haberi olan arkadaşlarıma teker teker bugun haber verdim, beşinci gunum olduğunu da gururla soyledim

Şimdi bu kitabı herkese tavsiye edeceğim ve işlerini kolaylaştırmak icin deneyim paylaşımında bulunacağım. Zor bir iş olmadığını gostermek lazımJ Bunun icin Bu kitabın yazarına sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum. Enerji peşini hic bırakmasınJ bugun son defa 3. bolumu dinleyeceğim ve yarın kitabı ve CD yi dostum Bengi ye vereceğim. Bu kitabın elden ele dolaşmasını istiyorum. İhtiyacı olan herkese gitmesini. Şunu da soylemeden edemeyeceğim. Kitabın ve CD nin tatmin eden tarafı sigarayı yasak etmemesi. Belli bir yerden sonra artık siz istemiyorsunuz..

İlk birkac gun uyuyamıyorsunuz. Benimde gozuken yan etkisi bu oldu. İlk gun biraz huzursuzluk, aclık. Bir de boğaz kuruması. EE bırakmaya değmez mi yani. Şimdi hepsi gecti sayılır. Dun baya bir uyudum meselaJ ve dediğim gibi daha beşinci gunde sigara icenlerle cıkıp sohbet edebiliyorumJ Bence herkes denemeli
Ben gercek bir insanımJ
M. Sedat SEVİNC