- İş Uğraşı Tedavisi İş ve uğraşı tedavisinde amac engellinin gunluk yaşam aktivitelerinde bağımsızlığını kazandırmaktır. Terapist, kendi işlerini yapmada, beslenme, giyinme, kendine bakım, tuvaletini yapabilme ve banyo yapabilme, oyun oynamada veya okul ile ilişkili aktivitelere katılmada zorluk yaşayan ozurluleri değerlendirir ve tedavi eder; gerektiğinde yardımcı aracları onerir. Terapi programının bir parcası olarak terapist size cocuğa yardım edebilmek icin ne yapmanız gerektiğini anlatacaktır.

- Sosyal Rehabilitasyon Sosyal rehabilitasyonda amac ozurlunun sosyal, eğlendirici ve destekleyici aktivitelere katılımını sağlayarak toplumla butunleşmesine yardımcı olmaktır.

- Mesleki Rehabilitasyon Mesleki rehabilitasyonda amac, engelli kişinin mesleğine devam edebilmesini sağlamak veya eğer devam edemiyor ise varolan fonksiyonlarına uygun yeni bir iş icin eğitimidir. Bu amaca ulaşabilmek icin, engelli kişinin fonksiyonel ve calışma kapasitesi değerlendirilir ve hangi iş kolunda eğitim verileceğine karar verilir. Bunu takiben secilen iş kolunda calışma kapasitesini arttırıcı eğitim ve mesleki rehabilitasyon hizmeti verilir.

- ORTOPEDİK ENGELLİ COCUĞUN EĞİTİM VE REHABİLİTASYONUNDA AİLENİN ROLU Cocuğunuza Yardım Edin Aile cocuğun ilk ve en onemli eğitimcisidir. Evde ve sınıfta ceşitli yollarla cocuğunuza yardım edebilirsiniz.

Cocuğunuzun oğretmeninin sizi tanımasını sağlayın. Nasıl yardım edebileceğiniz konusunda oğretmene gercekci bir fikir verin. Cocuğunuza yeteri kadar zaman ayırın.

Cocuğunuzun gelişimi ve buyumesi uzerinde onemli bir etkiye sahipsiniz. Bunu takip edin ve cocuğunuzun eğitiminde aktif rol ustlenin.