Malzemeler
1 kg dana kontrfile
6 corba kaşığı + 2 cay kaşığı margarin
1/2 cay kaşığı
tuz
taze cekilmiş
karabiber
Yapilis Tarifi
Dana kontrfileyi butun olarak tuzlayıp, biberleyin. Margarini kontrfileyi alacak Buyuklukte bir tavada eritin. Yağ kızınca eti tavaya koyun. Etin her yanını, kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2'şer dakika, pişirin. Tavayı ocaktan alın.
Eti tavadan cıkartın. Kontrfileyi bir tel ızgaranın uzerine yerleştirin. Tel ızgarayı da bir tepsinin uzerine yerleştirip onceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirin. Bu arada, etin uzerine birkac kez tavadaki yağdan bir fırca ile surun.
Pişme suresi sonunda eti fırından alın. Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye ırakın. Bu surenin sonunda cok ince dilimler halinde kesin. Rozbifiniz hazırdır. Yanında garnitur olarak patatesle servis yapın.
Et servis yapılırken, etin kendi suyunu ustune dokebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz.
Rozbif
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme