Malzemeler
1/2 Kg Dana Eti

Karabiber
Tuz

Mantar Rom SosunMalzemesi
1/2 Paket Margarin
1/2 Cay Bardağı
Sıvı Yağ
4 Yemek Kaşığı Kızarttığınız Etin Yağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tutam
Karabiber, Kırmızıbiber,Pulbiber
2 Avuc
Mantar (ince doğranmış)
2 Kapak Rom
1 Su Bardağı Sut
Yapilis Tarifi
SOSUN HAZIRLANIŞI
Etin yağını, margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu iyice kızarana kadar karıştırın.
İnce ince doğranmış mantarları ilave ettikten sonra kızartma işlemine devam edin.
Kızardıktan sonra, mantarların uzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sutu dokup 2 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız sosu, kızartıp kenara aldığımız karabiberli bof’ un yanında sunun