ızgara et terbiyesi ızgara tavuk terbiyesi tavuk eti kırmızı et
Izgara icin terbiyeler
Izgara yapacağınız etleri yumuşatmak icin, en onemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir.
Bu temel maddeleri oğrendikten sonra, iclerine kendi damak tadınıza uygun ceşitli baharatlar ekleyerek değişik soslar hazırlayabilirsiniz.
Orneğin tavuk ve kırmızı eti
1 cay bardağı sıvı yağ, 1 adet iri soğanın rendesi, karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı ve arzu ettiğiniz baharatlarala terbiye edebilirsiniz. Balıklar icinse
limon suyu, zeytinyağı, dilim dilim kesilmiş soğan, karabiber, tuz ve maydanoz karışımını kullanabilirsiniz. Hazırlayacağınız soslarda et ve balıkların en az 3-4 saat hatta bir gece kalması lezzetini artıracaktır.