fırın poşetinde baget poşette tavuk fırında baget tavuk fırın poşetinde but
MALZEMELER
Bir adet fırın poşeti
Kişisayısına gore tavuk but veye baget
Uc adet patates
Uc adet havuc
Bir buyuk baş soğan
Tuz,karabiber,kekik,kırmızı tozbiber
HAZIRLANIŞI
Bagetler derin bir kapta ice doğranmış soğan ve baharatlarla karıştırılıp bir saat kadar dolapta bekletilir .Sonra fırın poşetine bir kaşık un koyup karıştırıp dokulur,bir ucu havanın cıkması icin makasla kucuk kesilir.Ortasına sosu ile bageller dizilir kenarlarına soyulup ikiye kesilmiş patates ve havuc dizilir poşetin ağzı klipsle kapatılır 200 , 250 derecede yaklaşık bir saat kadar pişirilir poşet kesilerek acılır sıcak servis edilir.