Cocukluğumdan beri kabızlık sorunu yaşayan bir insandım son 4 yıldır duzenli spor ve beslenme şeklimi kokten değiştirerek bu sorunu azalttım. hatta iki kez dış hemoroid oluştu ikisini de kendi cabamla tamamen yok ettim.
Sorun şu ki; kucuklukten beri okuldaki tuvaletlerde bil tuvaletim gelince yapmazdım. kendi evim dışında tuvaletmi hicbi yerde yapamıyorum yabancı yerde kalırsam ertesi sabah kesinlikle o tuvalet gelmiyor. bu yuzden hic kimsede kalmaya bile gitmiyorum. şehirler arası yolculuk yaparım gunu birlik bile olsa ertesi gun taş kesilir bağırsaklarım kabız olurum. gun icinde 3 litre su ve duzenli aralıklarla lifli gıdalar almazsam anında taş gibi oluyor icim. her sabah 2 saat koşuyorum ve kalkar kalkmaz iki bardak sıcak su iciyorum gun icinde 3 litre bitmiş oluyor. kahvaltımda da dereotu maydanoz marul bulunduruyorum. eğer bunlara dikkat edersem kabızlık sorunum hic olmuyor. ama bir oğun kacırırsam ya da o gun suyu az icersem mutlaka kabız oluyorum. kuru kayısı vs de fayda etmiyor anladım ki surekli spor ve duzenli ana ve ara oğunler yapmak ve gunde en az 2,5 3 litre su icmek ve her gun aynı saatte tuvalete oturmak beni duzene sokuyor. ama dışarda kalmalı seyahat yapamıyorum hicbir şekilde. cok etkileniyorum bu durumdan. bağırsaklarım neden bu denli hassas olabilir? bu durumu yaşayan varsa yorumlarını gormek isterim mutlaka.
Seyahat bile edemiyorum bağırsaklarım neden bu kadar hassas olabiir?
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Seyahat bile edemiyorum bağırsaklarım neden bu kadar hassas olabiir?